Streefbedrag 2012 ruim gehaald
Begin 2012 is de donatie-barometer op deze website met enige schroom op € 35.000 gezet. Maar in het afgelopen jaar is er ruim € 48.000 via ALSZeeland naar Stichting ALS Nederland overgemaakt. Op zo'n enorm bedrag hadden wij van tevoren niet kunnen hopen!  
Heel veel mensen, jong en oud, hebben met veel enthousiasme diverse grotere of kleinere activiteiten opgezet. Die activiteiten hadden steeds twee doelen: enerzijds bekendheid geven aan de aandoening ALS, anderzijds geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.
Zeeland heeft zich laten zien van een hartelijke en bewogen kant. Dank aan u allen!!
Ook voor 2013 heeft ALSZeeland zich een ambitieus doel gesteld: € 45.000, daarom zullen er ook dit jaar weer diverse activiteiten plaatsvinden.


Bijzonder plekje!!!!
Op dit plekje op de Brunsumse hei heeft Jaap de Looff op 26 december 2012 de laatste van zijn 7-miljoen-stappen-project gezet. Gewapend met zijn stappenteller ging Jaap sinds 10 april 2012 dagelijks, met of zonder hondje, op pad. 
Het aantal stappen omgerekend in afstand is ongeveer 5.000 km! En dat in 250 dagen; wát een wandelaar. Gefeliciteerd Jaap!
Als u wilt, kunt u Jaap feliciteren met zijn prestatie. 
Kijk daarvoor op http://www.alsvrienden.nl/acties/Wandelaar70


Kerst-zwemnachtmarathon Vlissingen
In de nacht van 22 op 23 december 2012; 12 nachtelijke uren zwemmen. Wat hééft het bestuur van zwemvereniging De Zeeuwse Kust in Vlissingen een prachtig spektakel voor ALS georganiseerd!!!
Stel je voor, wedstrijdbad Vrijburg met 8 banen met 17 teams (van meestal 8 personen). Allemaal even enthousiast om hun eigen gestelde doel te halen. Elk team had zo zijn eigen doel; voor het ene team was het volzwemmen van de 12 uren het belangrijkste, voor het andere een recordafstand zwemmen. De redenen om mee te doen waren al even divers; van teambuilding tot het verwerken van verlies. Mooi, als iedereen op zijn eigen manier in zo'n gezamenlijk evenement kan stappen.

De cijfers op een rij
Aantal deelnemers:                            ongeveer 70
Totale gezwommen afstand:               ruim 930 km
Afstand snelste team:                        74 km en 150 m
Totaal opgehaald sponsorbedrag:    ruim € 4.000
foto: Arendo Schipper

 

 

Hartelijk, hartelijk dank voor iedereen die meegeholpen heeft dit evenement een succes te maken; bestuur, vrijwilligers, EHBO-ers, DJ, zwemmers, sponsors, publiek ... het was ontroerend!!!!!!!!!!!!!!
Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.sgdezeeuwsekust.nl


Kerstmarkt Ter Reede
De ook dit jaar gezellige kerstmarkt van Ter Reede op 11 en 12 december 2012 werd bezocht door zowel bewoners als belangstellenden. ALSZeeland kreeg de beschikking over twee grote marktkramen waar zowel de inmiddels bekende noten van Notenexpress als verschillende kerstspulletjes verkocht werden. Natuurlijk stond ook de collectebus in de kraam.
Een leuke verrassing werd gebracht door één van de bestuursleden van de modelbouwhobbyclub in de vorm van het overhandigen van de inhoud van de ALScollectebus die zij tijdens de Middelburgse beurs hadden geplaatst. 
Alle bedragen bij elkaar heeft de kerstmarkt € 279,55 opgebracht. Een heel mooi resultaat voor twee dagen!


Markt van Hoop
De Grote of Magdalenakerk in Goes was op 1 december 2012 omgetoverd tot gezellige kadomarkt. De opening van de markt werd verricht door wethouder Jo-Annes de Bat en de kinderburgemeester van Goes Justin Reijersse bijgestaan door het kindercollege.
In de bijna 50 kramen verkochten uiteenlopende goede-doel-organisaties mooie, leuke en lekkere artikelen waarvan de opbrengst voor hun goede doel was. Natuurlijk werd er ook veel informatie gegeven. Voor ALSZeeland was dit een mooie gelegenheid om zich in Goes te presenteren. Lia Vriens bracht een grote hoeveelheid zelfgemaakte (kerst-)kaarten aan de man. Door de verkoop van deze kaarten, samen met de kerstsnuisterijen en de collecte telde het geldkistje aan het eind van de dag ruim € 95.

 

 

 

 


Bedrijfsverjaardag
In november 2012 was het 50 jaar geleden dat Bouwbedrijf Joziasse BV in Vlissingen werd opgericht door Jan Joziasse. Hoewel het ook in die tijd niet eenvoudig was een bedrijfje op te richten, kon toch na een tijdje de eerste werknemer aangenomen worden. Het bedrijf groeide verder en verder en er veranderde veel.
Bij het verjaardagsfeest had directeur Johan de Visser de gasten een donatie voor ALS gevraagd. Het totale bedrag: € 3.618
Johan, ALSZeeland feliciteert je met het lustrum, bedankt je voor het mooie gebaar voor ALS. Ook wensen wij jou, je werknemers en je bedrijf al het goede toe.

 

Vrijdagmarkten in Ter Reede
Elke eerste vrijdagochtend van de maand wordt er markt gehouden in het Atrium van Ter Reede in Vlissingen. Dankzij Werkt voor Ouderen en John Schets van Notenexpress is er op die markten altijd een plaatsje gereserveerd voor ALSZeeland. De opbrengst van de notenverkoop van 2 november was maar liefst € 55.

 

Zeezwemseizoen brengt € 750 op
Een klein feestje op 28 oktober, na afloop van de laatste zeezwemtraining van het seizoen in Vlissingen. Bart Roelse, voorzitter van Stichting Zwemmen langs Walcheren, maakte het sponsorbedrag voor Stichting ALS Nederland voor 2012 bekend: € 750. Dit bedrag is bijeen gezwommen tijdens de 5 zeezwemtochten, die dit jaar ongeveer 350 deelnemers trokken.
Stichting Zwemmen langs Walcheren doneert elk jaar een deel van de inschrijfgelden aan Stichting ALS. 
Hartelijk dank aan bestuur én natuurlijk aan alle sportieve zeezwemmers.
Ook volgend jaar zal weer een aantal zeezwemtochten langs de Walcherse zijn kust georganiseerd worden. Niet alleen voor geoefende zwemmers zijn deze tochten interessant, ook voor het publiek zijn ze bijzonder spannend en leuk!  
Meer informatie: www.zwemmenlangswalcheren.nl

 

Lezing bij NVVH in Vlissingen
De goed bezochte bijeenkomst de Koninklijke huisvrouwen vereniging in Vlissingen op 23 oktober 2012 stond in het teken van ALS. Na afloop van de lezing werd de collectebus niet vergeten: € 214. Hartelijk dank voor de warme interesse voor het onderwerp en de gulheid waarmee gedoneerd is voor het wetenschappelijk onderzoek.

 

Boekenmarktcafé
Twee leerlingen van de J.W. van der Doelschool in Zierikzee hebben er voor gezorgd dat de boekenmarkt van 11 oktober 2012 wel een heel speciale werd. Naast de verkoop van boeken hadden Ariëlla Kooij en Lucas de Vlieger namelijk een heus ALS-café geopend. Het lekkers vond gretig aftrek onder de marktbezoekers. De twee hadden in de wekelijkse nieuwsbrief van de school een oproep geplaatst voor het bakken van cakejes, koekjes en taarten. Het enthousiasme van Ariëlla en Lucas werkte blijkbaar aanstekelijk bij de ouders, gezien het aantal positieve reacties. 
Ariëlla en Lucas stonden als volleerde horeca-medewerkers achter hun "bar". De opbrengst van deze fantastische actie: € 188,70. Mariëlla en Lucas, wat een prestatie ... súper!!

 


Wandelend fondsenwerver "7.000.000 stappen"
Na heel de zomer gewandeld te hebben liggen er al bijna 5 van de 7 miljoen stappen achter Jaap de Looff. Het is de planning dat de 7 miljoen gehaald is voor 9 april 2013. Nu gaat hij deel twee van zijn plan uitvoeren: een sponsoractie om geld bij elkaar te krijgen voor de Stichting ALS Nederland. Jaap heeft een startbewijs weten te bemachtigen voor de kustmarathon (wandel) van 8 oktober aanstaande. Hij zal daar geheel in stijl promotie maken voor ALS. De hond, Pardoes, gaat niet helemaal mee, want 42 km is voor een hondje van 13 jaar net iets te ver. Vanaf Westkapelle zullen Jaap en Pardoes samen naar de finish in Zoutelande lopen.
Verder gaat Jaap deze herfst en winter alle winterserie-wandeltochten lopen. De kans is dus groot dat u hem ergens in Zeeland tegenkomt! Om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft hij een actiepagina aangemaakt op de landelijke site van Stichting ALS. Ga eens even op deze pagina kijken en steun zijn actie tegen deze genadeloze ziekte. Jaap is blij met elk bedrag! U kunt zelfs geld storten via iDEAL.
Actiepagina: http://www.alsvrienden.nl/acties/Wandelaar70
Jaap, we wensen je heel veel wandelplezier! En ... succes met deze mega-actie!!!
Als u een keer met Jaap (en Pardoes) mee wilt wandelen, neem dan telefonisch contact op: 06-38929442.

 

Fooienpot "de Knipsalon"
Joke Kramer, kapster en eigenaresse van "de Knipsalon" in Vlissingen, heeft speciaal voor het evenement ALS van A tot Z de fooienpot in de week van 8 tot 15 september een andere bestemming gegeven. De klanten waren op de hoogte gebracht en gaven zelfs soms wat extra. We zijn heel erg blij met de opbrengst van € 60!
Joke en je klanten: bedankt voor dit sympathieke gebaar!

 

70e verjaardag
Cor Pols vierde op 8 september zijn 70e verjaardag. Cor had twee wensen voor zijn verjaardag: een gezellig feest met veel mensen én een zware collectebus voor ALS. Omdat de groep fietsers van ALS van A tot Z precies op zijn verjaardag vertrok is hij tot zijn verbazing op de vroege ochtend toegezongen. De opbrengst van de collectebus, € 426,70 (!!!), is bij het project A tot Z opgeteld.
Cor, alsnog van harte gefeliciteerd en we hopen dat je met plezier terug kunt kijken op je verjaardag. (En een bedankje is hier natuurlijk ook wel op zijn plaats ...)

 

ALS van A tot Z
Zaterdag 8 september zijn 17 fietsers, 2 begeleiders en 2 extra chauffeurs naar Frankrijk afgereisd. Het was de bedoeling dat zij de volgende dag met lege wagens weer terug naar Nederland zouden rijden, zodat er twee wagens bij de groep konden blijven. Helaas was het bij Brussel duidelijk dat dit plan aangepast moest worden: een van de wagens had een ernstig motordefect en kon niet verder. Dat betekende dat de bagage verdeeld moest worden en dat vier personen met openbaar vervoer verder moesten reizen. Helaas konden zij die dag niet verder komen dan Metz. Een van de deelnemers heeft hen daar met de auto opgehaald; pas om 2:30 's nachts waren we compleet bij de eerste overnachtingsplaats. We hadden ons daar een heel andere voorstelling van gemaakt.
De allereerste start van deze Tour werd verzorgd door de burgemeester Schruoffeneger van het dorp Moosch. Hij voelde zich vereerd deze internationale taak te mogen verrichten. De Elzasser krant heeft er een mooi artikel aan gewijd. Hoewel alle 17 renners heel veel zin hadden in de tocht, zorgde de eerste grote beklimming van de Col d'Oderen toch voor wat spanning. Maar het is duidelijk: Zeeuwen komen altijd boven!
De ontvangst door de pastoor van Dompaire (de 2e overnachtingsplaats) was heel bijzonder. Hij had ons onderdak aangeboden, maar had daarbij wel gezegd dat het zijn laatste werkdag in die stad was. Bij onze aankomst was er een gezellige Franse picknick bij de kerk aan de gang. Het gezelschap was zo onder de indruk van onze actie dat al het overgebleven eten en drinken aan onze groep gedoneerd werd. We hebben er heerlijk van gegeten; wat een vriendelijk gebaar! De fietstocht zelf was lang en warm, maar alle fietsers hebben genoten van de groep en van het Franse landschap.
De volgende overnachting was gepland in de feestzaal van het dorpje Luppy. Een prachtige zaal, maar geen douches aanwezig. Het was afgesproken dat we met twee auto's even naar een ander dorpje zouden rijden, waar we gebruik konden maken van de douches van de lokale voetbalvereniging. Maar, vanwege de kapotte auto hadden we slechts de beschikking over één servicebus. De fietsers hadden al aangegeven dat het geen probleem was, maar de burgemeester van Luppy regelde direct vervoer voor ons. We kregen zelfs een heerlijk tapje uit de bar van de voetbalclub.
Na een lange tocht in heel wat minder lekker weer kwamen de volgende dag aan in Luxemburg. Het was een moeilijke tocht, de bewegwijzering was niet echt duidelijk. We kwamen aan in een grote, heerlijk warme schuur. Het comfort was minimaal maar de gezelligheid maakte alles goed.
Het weer was duidelijk omgeslagen, geen regen van betekenis, maar helaas geen zonovergoten landschappen. Maar de fietsers lieten zich de volgende dag niet kennen op weg naar Mierchamps. Daar wachtte hun een grote slaapzalen een heerlijk écht bed. De meesten waren daar beslist aan toe.
Ja en dan die dag waar vrijwel iedereen tegen opkeek: bijna 160 km. 's Morgens al vroeg vertrokken om maar zoveel mogelijk tijd te hebben. Eindstreep van deze dag was Scherpenheuvel, een pelgrims"hotel". Omdat er geen gelegenheid was om zelf te koken was er al een restaurantje gereserveerd, maar de tijd ging dringen: de fietsers kwamen pas rond 20:30 's avonds aan. Maar ... iedereen was er, moe maar heel voldaan! Ook hier in het pelgrims"hotel" was de ontvangst allervriendelijkst en hulpvaardig. Het gesnurk op de slaapzalen was die nacht niet van de lucht!
De laatste grote etappe voerde naar Bergen op Zoom. Ja hoor, we waren weer vlakbij Nederland, dat betekent wind-tegen langs het kanaal. Maar men rook de stal blijkbaar, want al vroeg was iedereen in het Stay-Okay hotel. Ook hier weer echte bedden, verdeeld over drie huisjes. Na de maaltijd gezellig met zijn allen de laatste avond gevierd. Hoewel "gevierd"? Hoewel het natuurlijk een enorme lichamelijke inspanning was, was de sfeer in de groep fantastisch. 19 mensen die samen naar een doel toewerken: een gave groep!
Voor het vertrek uit Bergen op Zoom naar Zierikzee werd de groep vrolijk toegezongen door het duo Anita en Ed uit Tholen. Speciaal voor deze mensen hadden zij een lied gemaakt. Ook werden er nog twee mooie cheques uitgereikt. Keetie van Oosten-Hage had zich inmiddels samen met haar zus Hannie bij ons gevoegd. En ook een aantal toerfietsers van de Pedaleurs hadden zich aangesloten. Op naar Goes, waar Remy Vasseur ook nog aanhaakte. Het was een indrukwekkend lint van fietsers op de Zeelandbrug. Precies om 14:30 reed het hele peloton door de finish bij zorgcentrum De Wieken, waar het "we are the champions" van Queen klonk. Menigeen moest een traantje wegpinken bij het horen van deze muziek en het zien van deze kanjers. Na de toespraak van burgemeester Rabelink kwam de grote verrassing van de dag: de geschatte opbrengst van het hele project: ruim € 26.700,-. Onwaarschijnlijk!
Helaas was de spinningmarathon niet door kunnen gaan, maar de andere activiteiten zoals de fietstocht, het optreden van "Ons Boeregoed" en de veiling zorgden voor gezelligheid en ook natuurlijk nog wat donaties.
Samengevat zijn we het er allemaal over eens dat het een bijzonder geslaagde week is geweest. We zijn natuurlijk ontzettend blij met alle sponsors die op welke manier dan ook geholpen hebben dit project te laten slagen. Het zijn er heel veel geweest!
(Het financiële doel dat we onszelf hadden gesteld voor dit jaar hebben we gehaald, we zijn er zelfs ver overheen!)
Meer, véél meer informatie is te vinden op www.alsvanatotz.nl


Een hartverwarmend gebaar
Marcel Janse, sponsor en tevens één van de deelnemers van de zeezwemtochten, weet als geen ander wat het is als gezondheid ineens niet meer vanzelfsprekend is. Na een tijd van ziekte en revalidatie kan hij gelukkig weer in het gewone leven staan. Juist daarom "pakte" de impact van ALS hem zo. Meteen ondernam hij actie en stelde zich tot doel een groot sponsorbedrag bij elkaar te zwemmen voor de Vlissingse ZeeZwemrace van 29 augustus.
In een van de netwerkvergaderingen van BNI Michiel de Ruyter maakte hij duidelijk dat ALS de wereld uit moet. Vervolgens ging de pet rond onder zijn collega-MKB-ers. Dat zijn initiatief goed is ontvangen bleek bij de uitreiking van de cheque van maar liefst € 600.
Marcel, vanaf deze plaats ontzettend bedankt voor je initiatief en we wensen je heel veel zeezwemplezier in de komende jaren!


 

 

 

 


ZeeZwemseizoen afgelopen
De afgelopen zomer zijn er weer 4 fraaie zwemtochten georganiseerd door Stichting Zwemmen langs Walcheren (deze stichting heeft twee belangrijke doelen: enerzijds het bevorderen van zwemmen in zee, anderzijds het financieel steunen van Stichting ALS Nederland). De organisatie verheugde zich in een groot aantal deelnemers, meer dan de voorgaande jaren! En het zijn bepaald niet alleen maar deelnemers van Walcheren! Er komen er velen van ver, soms zelfs van heel ver o.a. uit Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Breda; om de Belgische zwemfanaten niet te vergeten! Erg plezierig voor de organisatie was de enorme media-aandacht voor de tochten. Dit moet haast wel hebben bijgedragen aan de mooie opkomst.
Voor meer informatie en de wedstrijduitslagen www.zwemmenlangswalcheren.nl
Door het grote aantal deelnemers was er ook veel publiek langs de waterkant. En reken maar dat het een goedgeefs publiek was! De inhoud van de collectebus na dit seizoen is: € 219,50 (met hartelijke dank van de eigenaren van de strandtenten die toestemming gaven om ook daar met de "bus" langs te gaan).

 

Anita (van Ed) aan de wandel
Dat Anita iets met wandelen heeft, wist ze tot voor kort zelf nog niet. Maar na een beetje trainen (ze zegt zelf "te weinig") heeft ze op 7 juli 2012 gewoon de 7-dorpentocht op Tholen gelopen; 50 km dus!!! Voor deze prestatie had ze had een enorme drive, want ze liep, samen met nog enkelen, voor ALS.
Haar doel: € 1.000 en een heleboel aandacht. En die aandacht heeft ze zeker gekregen o.a. via de media en natuurlijk viel het oranje ALS-shirt op. Het financiële doel is nog net niet gehaald, maar Anita heeft nog een ijzer in het vuur: a.s. woensdag een opreden bij de Nijmeegse 4-daagse. Als dáár haar doel niet gehaald wordt ....
Anita, van hier uit: toi, toi, toi!

 

4e Trap ALS de wereld uit
Zoals bij elke buitenactiviteit is er over het weer bij een "Trap"-evenement altijd wel iets bijzonders te melden. Deze editie was zonovergoten met een stevige bries. Maar wat hebben we geluk gehad: een prachtige dag tussen twee héél slechte in.
Tussen 9:30 en 10:00 verzamelden zich ongeveer 140 mensen in de showroom van Jan Willem en Arianne de Voogd, onze trouwe sponsors. Het was direct duidelijk dat velen gehoor hadden gegeven aan de oproep mee te helpen Walcheren ALS-oranje te kleuren. De oranje ballonnen aan de fietsen deden daar nog een schepje bovenop.
Helaas was Eric Nolet, directeur van Stichting ALS Nederland, niet in de gelegenheid het startsein te geven. Zijn afwezigheid had echter een bijzonder goede reden: hem werd in Cannes een prijs overhandigd voor de veelbesproken ALS-aandachtscampagne. Gelukkig was de Stichting wel vertegenwoordigd in de persoon van Inge Metz, die bij het startsein voor het eerst kennis maakte met een vorm van een ringrijden. Vervolgens gingen de deelnemers op pad voor de 20 of de 50 km tocht. Dit jaar voor het eerst bevonden zich onder de deelnemers ook enkelen die de 20 km te voet aflegden (het hondje had van zichzelf al korte pootjes)!
Bij de tussenstop bij Hof Welgelegen in Sint Laurens was het een gezellige boel. Een andere sponsorfietstocht, voor de Zonnebloem, had daar ook een tussenstop. De mensen van die tocht waren blij met ons, want ze konden een kopje koffie bij ons kopen; twee partijen blij. Na ongeveer anderhalf uur kwamen steeds meer groepjes mensen terug bij de startlocatie. Velen gaven aan dat ze een erg mooie tocht hadden gefietst, met alweer onbekende weggetjes en paden. Door de gevarieerde en volledig gesponsorde (!) lunch met brood, bolus, soep en fruit kwamen de deelnemers weer wat op krachten.
Zoals gewoonlijk was het bij de loterijwagen de hele dag door een drukte van belang. Tussen het gevarieerde prijzenpakket bleek de barbecue een favoriet. Deze gewilde prijs viel echter pas op een van de laatst verkochte lootjes.

Het is elke keer weer bijzonder om te zien wat een ALS-evenement voor mensen betekent. Ieder is er op zijn of haar manier bij betrokken. Sommigen komen als groep om een patiënt te ondersteunen, anderen komen ter nagedachtenis en weer anderen brengen enorme sponsorbedragen mee. Heel opvallend was dit keer dat er ongeveer 20 mensen van buiten Zeeland mee hebben gereden; de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland waren op Walcheren vertegenwoordigd!

Niet onbelangrijk is de opbrengst: € 6.000!! Hoe is het toch mogelijk dat er door de inspanningen van 140 deelnemers en ongeveer 15 vrijwilligers zo'n bedrag bij elkaar gebracht kan worden? Daar blijkt vechtlust uit; vechtlust in de strijd tegen ALS.

Sponsorbedrijven 4e Trap ALS de wereld uit

Jammer genoeg is er ook iets vervelends te melden. Eén van de deelnemers, Marija Mens, is op de terugtocht gevallen en heeft haar bovenarm gebroken. Gelukkig mocht zij na een nacht het ziekenhuis weer verlaten. Wij hopen dat je snel hersteld Marija!!
Toch mag ALSZeeland terugkijken op een goede 4e editie van het Zeeuwse "Trap". Vanaf deze plaats willen we dan ook iedereen bedanken die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan dit succes: deelnemers, bedrijven, vrijwilligers en donateurs, zonder jullie was dit niet gelukt! Heel hartelijk bedankt!!!!!

Binnenkort beginnen wij met de voorbereidingen van ons eerste lustrum-evenement op 22 juni 2013. We hebben grootse plannen voor die dag en hopen daarom dat u die datum alvast noteert en vrijhoudt!

Was u verhinderd op 23 juni of zou u de andere route ook willen fietsen. Download dan hier de 20 km of 50 km route!

 

Wereld-ALS-dag
21 juni: Wereld-ALS-dag. De mooiste dag van het jaar om nog eens extra aandacht te vragen voor ALS, en de impact ervan. ALSZeeland kreeg vanwege deze speciale dag de gelegenheid kosteloos op de Middelburgse markt, vlakbij het oude stadhuis, te staan. Hoewel er niet veel spontane aanloop bij het kraampje zelf was, lieten heel wat mensen zich graag informeren over ALS en de Zeeuwse evenementen, waaronder de 4e "Trap ALS de wereld uit" van aanstaande zaterdag. (Natuurlijk trok onze "mascotte" Pardoes ook aardig wat aandacht!) We hopen dat door deze actie het deelnemersaantal toeneemt.
De collectebus is door velen niet zomaar voorbijgelopen.
Opbrengst: € 56. Dank aan de gevers.

 

Jong talent
Bart, 10 jaar, heeft iets moois voor Stichting ALS in gang gezet. Bart volgt Leonardo-onderwijs op basisschool de Tweemaster-kameleon in Oost-Souburg. Deze school hield in het veilinghuis in Middelburg een veiling van kinderkunst van deze school. De opbrengst was voor goede doelen. Alle kinderen mochten een doel inbrengen en per klas konden twee doelen gekozen worden. Ze moesten daarvoor wel een betoog houden waarom ze hun doel zo goed vonden. Bart heeft een betoog gehouden voor Stichting ALS Nederland. En, de kinderen hebben gekozen voor Terre des Hommes én voor ALS.
De veiling is prima verlopen en Bart heeft het voor elkaar gekregen dat er bijna € 300 naar Stichting ALS gaat. Fantastisch!
Bart (inmiddels verhuisd) was de buurjongen van een ALS-patiënte die ruim een jaar geleden overleden is. Het is ontroerend en indrukwekkend dat zelfs zo'n jong mens zó begaan kan zijn met het lot van een buurvrouw en vervolgens zo'n initiatief in gang zet. Geweldig!


Gespot op Walcheren


Sponsored by: autobedrijf JWde Voogd.
Mede mogelijk gemaakt door: Franc Kruitbosch reclame en Van de Gruiter


Sponsor
De firma HGZ Geveltechniek uit Arnemuiden heeft ons een fantastisch bedrag (€ 1.000,-) aangeboden voor het evenement Trap ALS de wereld uit. Zo'n bedrag verdient wel een aparte vermelding.

Onze welgemeende dank!


Stappen tellen voor spierziekte ALS
(uittreksel uit krantenartikel, Wendy de Jong, PZC 24-5-2012)
Elke dag zet Jaap de Looff (69) ongeveer 25.000 stappen. Op 30 januari 2013 wordt hij 70 jaar. Dan hoopt hij dat zijn stappenteller 7 miljoen stappen aangeeft.
Op 9 april, bijna een jaar nadat zijn vrouw Coby op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van ALS, besloot hij om de eerste van 7 miljoen stappen te zetten.
De reden dat Jaap kiest voor een streefaantal stappen, en niet voor een aantal kilometers, is simpel. Hij heeft altijd een stappenteller op zak, die hij dagelijks aan het einde van de dag op de computer aansluit om uit te laten lezen. Zo kan hij goed bijhouden hoeveel stappen hij al heeft gezet en hoeveel hij er nog moet.
Aan de haalbaarheid van zijn doel twijfelt hij geen moment.
Voor het gehele artikel klik hier

Pardoes, het nieuwste wapen tegen ALS

De doelen die Jaap nastreeft zijn, naast de enorme hoeveelheid stappen, sponsorgeld bijeen krijgen en veel, héél veel naamsbekendheid voor ALS. 
Jaap, we wensen jou en Pardoes mooie wandelingen toe.
Ook wij gaan ervan uit dat je je doel haalt!


ALS van A tot Z
Tijdens het wandelevenement "ALS Stap voor Stap de wereld uit" in 2010 bood een van de deelnemers zijn lange-afstand-fietservaring aan aan ALSZeeland. Zijn aanbod viel in goede aarde; er vormde zich een plan dat al snel vaste vormen aannam. Zelfs de naam van de tocht was gauw gevonden: ALS van A tot Z (A=Alsace, Frans voor Elzas; Z=Zierikzee).
Het doel van de tocht is een forse financiële input voor de Stichting ALS Nederland en veel (Zeeuwse) aandacht voor ALS.
Wat is de bedoeling? Deze sponsortocht van ongeveer 800 km zal in een week tijd (8 tot 15 september 2012) door een groep van maximaal 20 personen gereden worden.
Omdat opgeven geen optie is, wordt van de deelnemers (natuurlijk) lange afstand fietservaring verwacht. Het inschrijfgeld, minimaal € 1000, zal volledig ten goede komen aan Stichting ALS Nederland. Er wordt naar gestreefd geen overige deelnamekosten te vragen.
Inmiddels hebben 13 deelnemers zich al ingeschreven. Er zijn dus nog 7 plaatsen vrij! Dus ...
Op 2 juni heeft een aantal deelnemers en begeleiders een ongeveer 80 kilometerlange tocht in de heuvels bij Groesbeek gemaakt. De sfeer was prima, iedereen heeft de tocht volbracht.
Hoewel sommigen blij zijn dat er nog enige trainingstijd is voor september, gaat iedereen ervan uit dat het een succesvolle tocht gaat worden.
Op de aankomstdag, 15 september, zal in en rond Zierikzee nog een aantal evenementen plaatsvinden, zoals een spinningmarathon, een tweetal fietstochten (20 km en 50 km), een optreden van "Ons Boeregoed" en de veiling van een aantal schilderijen uit de reizende expositie. Het belooft een bijzondere dag te worden!
Meer informatie op www.alsvanatotz.nl

 

deelnemers en begeleiders op


Donatie 51-club Walcheren
Een grote verrassing heeft deze nieuwe serviceclub op Walcheren ons bezorgd.
Op 3 maart 2012 vierde deze "club" het oprichtingsfeest in het Golden Tulip Hotel Westduin. Van tevoren was vastgelegd dat de opbrengst van het feest bestemd was voor ALSZeeland. Het bijzonder gezellige feest met veel genodigden bracht een geweldig bedrag op: € 1000!!
Op dinsdag 3 april jl werd onderstaande symbolische cheque in hotel restaurant Duinlust aan ons overhandigd.

Vanuit onze kant willen we jullie, leden van 51 club Walcheren, enerzijds van harte bedanken voor deze steun en anderzijds feliciteren met jullie oprichting. We wensen jullie een jarenlange plezierige samenwerking toe.


Trap ALS de wereld uit!
Op 23 juni a.s. kan er weer gefietst worden onder het motto Trap ALS de wereld uit! Er zijn twee routes te rijden: 20 km en 50 km. Ook dit jaar stelt onze trouwe sponsor de deuren van zijn bedrijf voor het Trap-evenement open. Bedankt Jan-Willem, dat we weer welkom zijn in Autobedrijf JW de Voogd, Bedrijfsweg 4 in Vlissingen. 
Voor meer informatie klik op:  23-06 Trap ALS de wereld uit"


Verjaardag
Op 11 februari vierde Koos Bos-Kodde haar 60e verjaardag. Dit keer vroeg ze of de visite een donatie voor de collectebus in plaats van een verjaarscadeautje voor haar verjaardag wilde meenemen. Er is goed gehoor aan haar wens gegeven; in de collectebus zat € 371,92.
Koos, hartelijk dank voor je initiatief en alsnog van harte gefeliciteerd!


Extra donatie
Vier dames hebben besloten om het wandelevenement nog een extra financiële impuls te geven. Dank jullie wel. Het peil van de donatiemeter 2012 is weer een stukje dichter bij onze doelstelling!


2e ALS Stap voor Stap de wereld uit, 4 februari 2012
De wereld op zijn mooist, zo hebben de deelnemers van de 2e "ALS Stap voor Stap de wereld uit" Zeeland vandaag gezien. Hoewel het tot rond 9:30 spannend bleef of sneeuw, aangevroren wegen en mist voor het verkeer te trotseren waren, hebben toch 167 deelnemers de Lindenhof weten te bereiken.

Na een hart onder de riem van burgemeester René Verhulst en het inmiddels "traditionele" hijsen van de vlag met de oranje wandelschoenen kon men de witte wereld in. Helaas kon de burgemeester zijn belofte van vorig jaar mee te wandelen niet uitvoeren, maar ... de toezegging voor volgend jaar is gegeven.
In de loop van de ochtend kregen de wandelaars als dank voor hun komst en inzet een strakblauwe hemel en een stralende zon en dat bij een temperatuur van -6'C! Dat men genoten had van het heerlijke winterweer was overduidelijk. Maar de wandeling had toch onafgemaakt, dat was goed te zien aan de gretigheid waarmee de warme en pittige soep genuttigd werd.
Bijzonder is het elke keer weer om te merken dat zoveel deelnemers een warm hart hebben voor het doel waarvoor ze lopen. Ook dit keer zijn er grote sponsorbedragen binnen gekomen. Een hartelijke dank aan ieder die deze wandeltochten heeft aangegrepen om sponsors te zoeken en zo bijgedragen heeft aan de fantastische opbrengst van totaal € 2.516,45 (bestaande uit: sponsorbedrijven € 350; wandel- en sponsorgeld € 1.716,95; loterij € 449,50).

Naast alle (vaak letterlijk) goedgemutste wandelaars viel een deelnemer wel heel erg op. We hebben hem als mascotte van deze dag in ons hart gesloten. Jamas, fijn dat je er was!

We hopen van harte dat het mooi weer u uitgenodigd geeft om (veel) foto's te maken. Tot 1-3-2012 is het mogelijk foto's in te zenden voor de fotowedstrijd. We gaan er vanuit dat er veel inzendingen komen. De foto's zullen gejureerd worden door een jury o.l.v. Ruben Oreel. Er is een mooie prijs te winnen! Voor het reglement van de fotowedstrijd, klik hier (binnenkort beschikbaar).
Vergeet niet dat uw foto's ook deel uitmaken van het beeldverslag van deze dag. We stellen uw inzending ontzettend op prijs.

Mogelijk zijn niet alle deelnemers er van op de hoogte dat deze dag ondersteund wordt door de ZWB. Fantastisch dat zij ons evenement in hun agenda hebben opgenomen. Bedankt, Piet en Wilma; door jullie ervaring en inbreng hebben jullie ook dit jaar ons weer een hoop werk uit handen genomen.

Naast alle enthousiasten en hardwerkende vrijwilligers van ALSZeeland is een hartelijk woord van dank hier op zijn plaats voor gastlocatie de Lindenhof en zijn vrijwillig meewerkenden Jeannet en Paul.
Naast alle deelnemers zijn er ook dit jaar weer veel sponsors die de fraaie opbrengst mogelijk hebben gemaakt. Voor u allen, grote of kleine sponsor: "dank, dank, dank!" Dit geldt natuurlijk ook voor het Zwembad en het Fruitteeltmuseum die als pleisterplaats dienden bij de lange afstanden.

Zeker vermeldenswaard:
Eén persoon heeft vanwege het weer afgemeld, maar heeft toch het inschrijfgeld gedoneerd. Bijzonder attent!
De twee dames die op weg naar Goes een ongeluk hebben gehad, gelukkig alleen blikschade, veel sterkte met de afwikkeling!


Mountainbike- en wandeltocht VVKloetinge
Ruim 400 deelnemers maakten het onderstaande mogelijk.


En ook vonden we nog aardig wat in de collectebus: € 70 (inclusief de gift van Rinus Ventiel :) )
Voor alle mensen die mee hebben geholpen aan het organiseren van deze tocht: HARTELIJK DANK!!
De sfeer was geweldig, jullie hebben er echt feest van gemaakt!
Klik hier voor een verslag van deze dag inclusief een fotoreportage.


Nieuwjaarsduik
Ruim 400 mensen hebben de moed gehad aan de Vlissingse Nieuwjaarsduik deel te nemen. Naast dit onverwacht grote deelnemersaantal was er een minstens even grote hoeveelheid toeschouwers naar het Badstrand gekomen. Hoewel de weersomstandigheden zeker niet slecht te noemen waren, veel warmer dan 6'C was het water toch niet. Met recht een frisse duik! Voor een videoregistratie van Omroep Zeeland, klik hier

Na de duik overhandigde Thierry Potin, bestuursadviseur van Stichting Zwemmen langs Walcheren, de beloofde symbolische cheque van € 600 aan ALSZeeland. Dit bedrag is in 2011 bij elkaar gezwommen door een flink aantal enthousiaste zeezwemmers.

Dank je wel, zowel voor het meedoen aan de zeezwemtochten als de financiële ondersteuning voor de Stichting ALS Nederland.
De collectebus die bij aanvang van de Nieuwjaarsduik leeg was, bevatte na afloop € 109,70. Een prachtig begin voor het nieuwe jaar! Dank aan alle gulle gevers.