Mosselmarkt Ter Reede
Een markt met een heel Zeeuws karakter; het Atrium van Ter Reede stond op 4 oktober vol met kraampjes met Zeeuwse artikelen, van (natuurlijk) boterbabbelaars tot diverse zeevruchten, en van boerenkaas en -worst tot juwelen en boerengoed. Het kraampje van ALSZeeland was een bonte verzameling van zelfgemaakte spulletjes (goed gedaan Jopie). De verkoop verliep fantastisch; aan het einde van de dag zat er € 122,50 in de geldkist.


AVO wandeltocht Oostkapelle
Oostkapelle kende in het verleden een jaarlijkse, goed bezochte wandelavondvierdaagse. Om diverse redenen is een paar jaar geleden aan deze traditie een einde gekomen.Aanleiding genoeg voor Rinus Jobse, fervent wandelaar, om na te gaan of er animo was voor een alternatieve, eendaagse wandeltocht. Het antwoord op deze vraag blijkt uit de opkomst van ruim 175 deelnemers, die genoten van mooie routes langs Walcherse hoven, buitens en het zogeheten Mottekasteel. 
Dank aan de wandelaars voor hun deelname, maar natuurlijk ook een dank aan de diverse sponsors. Dankzij uw inzet en ondersteuning kwam de financiële teller van deze tocht uit op € 626,30! Een paar weken later kwam er zelfs nog € 70 nagekomen sponsorgeld bij!
Zeer waarschijnlijk zal ook in 2014 een AVO-tocht georganiseerd worden.


Film by The Sea
De editie van 2013 van dit bekende Zeeuwse filmfestival (FbtS) vond plaats van 13 tot en met 22 september. Dit jaar was voor een speciale opzet gekozen. Naast het hoofd onderdeel, literaire films waren er de onderdelen Zeeuwse films en films rondom het thema '" Care& Cure". Dit in deze categorie vertoonde films waren zeer divers; films over ouder worden, maar ook over geestelijke gezondheidszorg. Ook ALS kwam als thema aan de orde. Gekozen was voor een spiksplinternieuwe documentaire over Stephen Hawking, de wereldbefaamde Engelse wis- en natuurkundige. De regisseur van de film Stephen Finnigan was bij de vertoning aanwezig. Bij zijn voorwoord gaf hij aan voor het maken van de film zowel Hawking als ALS niet te kennen. In de periode van filmen werd hij geraakt door enerzijds de humor en het doorzettingsvermogen van Hawking en anderzijds van het mensonterende en slopende karakter van de ziekte ALS. Het publiek was onder de indruk van het resultaat.


Amsterdam City Swim

Dit enorme en alles behalve "normale" zwemevenement dat op 8 september 2013 plaatsvond, heeft ook dit jaar weer veel media-aandacht gekregen. Begrijpelijk, want wanneer zie je dat nou, ruim 1900 zwemmers in de Amsterdamse grachten? Het is absoluut bijzonder die ruim 2 km (dit jaar om precies te zijn 2013 m) zwemmen onder eeuwenoude brugjes door. Om een beeld te krijgen van dit spektakel: klik hier
ALSZeeland deed dit jaar met een team van vier personen ook mee aan dit spektakel; Lenie van Kleven en Marcel Janse (beiden via St. Zwemmen langs Walcheren) en Corina Kerbert en Jarien Sinke van ALSZeeland. We hebben er zo ontzettend van genoten dat we na afloop volmondig zeiden: "dit doen we volgend jaar weer!" 
Ook in 2014 zal de Amsterdam City Swim gezwommen worden voor ALS. We houden u op de hoogte wanneer inschrijving mogelijk is, want natuurlijk gaan we, hopelijk met een grote delegatie van ALSZeeland, richting hoofdstad!

ALS van A tot Z
Hoewel de naam nog niet erg bekend is, is het de tweede keer dat deze sponsorfietstocht gehouden werd. In september 2012 was als afsluiting van een fietstocht vanuit de Franse Elzas dit evenement in Zierikzee ook georganiseerd.
De organisatie van het evenement lag in handen van de groep langeafstandsfietsers van vorig jaar, in samenwerking met de Ladies Circle.
Zorgcentrum De Wieken in Zierikzee was zaterdag 31 augustus gastadres voor deze fietstocht (net als vorig jaar). Naast de sportieve uitdagingen was het doel zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen.
De vrijwilligers waren al vroeg uit de veren om het terrein om te bouwen tot evenementterrein. Ook moesten nog de laatste bewegwijzeringsborden opgehangen worden.
Burgemeester Rabelink riep de organisatie in zijn toespraak op vooral dóór te blijven gaan om op Schouwen-Duiveland aandacht en geld voor de ziekte ALS te vragen. Hij gaf mee dat vrijwel alle ALS-patiënten doorzetters zijn en dat die houding navolging verdient. De fikse windkracht die de fietsers te wachten stond, zag hij symbolisch voor de "tegenwind" in het leven van een ALS-patiënt.
Net na 9:00 uur fietste burgemeester Rabelink, als startsein, samen met Jarien Sinke op een duofiets onder de startboog door. De enthousiaste deelnemers (waaronder zelfs iemand op skeelers), afkomstig uit alle windstreken van Zeeland, konden aan de 25, 50 of 100 km tocht beginnen. Bij de stopplaatsen stond de fietsers een lekkere, gesponsorde, versnapering te wachten.
Ondertussen was er op het evenementterrein aanloop van mensen die spontaan een gift wilden aanbieden. Vermeldenswaardig is "oude" bekende, Arielle van der Kooij, die ook dit keer geld ingezameld had door het verkopen van koekjes. Ook was er een loterij, waar het langslopende publiek graag aan meedeed. Bij de verkooptafel van ALS-artikelen viel de fles wijn met speciaal ontworpen etiket op. De letters "ALS" in het logo van Stichting ALS Nederland worden steeds dunner, als symbool van de dunner wordende spieren in het ziekteproces. In vervolg daarop worden de letters van het woord "dank" steeds groter, ten teken van onze groeiende dank bij elke bijdrage.
De dag was niet mogelijk geweest zonder de vele grote en kleine sponsoren: ISZO mediaLadies Circle, Café Restaurant De Zeeuwsche Herberghe, het Cameramuseum, het Vlaaienhuisplantenshop de RijkeJan Borghouts drankenDA drogisterij & parfumerie, HemaINGPiet Voskamp,Stadsbakkerij ZierikzeeRinko Sound en Landwinkel de Zelke.
Er is ruim € 800 opgehaald deze dag. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat dit evenement ook in 2014 zal plaatsvinden.


Sail de Ruyter

Editie 2013 van dit maritieme evenement, dat van 22 t/m 25 augustus plaatsvond, mag zeker drukbezocht en feestelijk genoemd worden. Ondanks af en toe beduidend mindere weersomstandigheden lieten mensen van heinde en ver zich niet ontmoedigen en genoten zichtbaar van alles wat zich op en rondom het Scheldeterrein afspeelde.
De Zware Plaatwerkerij was omgetoverd tot een overdekte markt met vele kraampjes. Op regenachtige momenten bleek deze uitgebreide en veelzijdige markt een aangename plaats om te schuilen voor de vele bezoekers.  
Ook de kraam van ALSZeeland had veel belangstelling; zelfs Michiel zelf kwam ons bezoeken. Het is goed te merken dat de naamsbekendheid van ALS beduidend is toegenomen. Velen kennen de mediacampagne en natuurlijk weet ook nagenoeg iedereen van de fantastische actie van koningin (indertijd prinses) Máxima bij de Amsterdamse City Swim 2012. Maar voor wat betreft inhoudelijke kennis over de ziekte blijkt er nog veel werk te doen. 
Naast het geven van informatie hebben we, door de collectebus en verkoop van leuke hebbedingetjes, in drie dagen veel geld opgehaald voor het wetenschappelijk onderzoek: € 368,95!!!! Zo'n bedrag is een enorme boost. Dank aan ieder die mee heeft geholpen deze dagen een succes te maken.

Op weg naar Zeeuws-Vlaanderen
Een heel bijzonder evenement op 17 augustus: 7 km zwemmen in de Westerschelde, van Zoutelande naar het Vlissingse Nollestrand. Ruim 160 deelnemers waagden zich aan dit huzarenstuk, onder het toeziend oog van vele toeschouwers, op duin, strand of vanaf de zee. Dit zwemspektakel is georganiseerd door de Stichting Zwemmen langs Walcheren als oefenstuk voor de "oversteek" in 2014. Naast alle begeleidende veiligheidsschepen voeren ook twee historischeHoogaarzen mee, waarop 20 mensen als gast meegingen. We hadden drie bijzondere gasten aan boord: Sanne en Alida, beiden ALS-patiënt, en de jarige Jonathan. De dag was een hele belevenis; aanmonsteren met zonnig weer, in sneltreinvaart met vol zeil naar Zoutelande, de start van het zwemmen zien, vol ongeloof de snelheid van sommige zwemmers aanschouwen, een beetje regen onderweg terug en als laatste rollend en stampend de Vlissingse sluizen bereiken (enkele magen hadden moeite de weerswisselingen bij te houden). 
Deze bijzondere omlijsting had tot doel het zwemevenement een ALS-tintje te geven. De opbrengst van de zeiltocht kwam daarom ook geheel ter beschikking van de Stichting ALS Nederland. 
Dankzij de sponsors AH en Serier Fruit konden de gasten genieten van de lunch. Hartelijk dank!


Visserijdagen Bruinisse
Op 18, 19 en 20 juli worden in Bruinisse de "Visserijdagen" gehouden. Er is dan van alles te doen, zoals kermis en braderie. Maar ook wordt er tijdens die dagen aandacht aan ALS gegeven, georganiseerd in en bij kapsalon "t Knip-uus" in de Nieuwstraat.  De actie is de aftrap om het startgeld voor de Tour du ALS 2014 bijeen te krijgen voor J&F (J&F zijn Jaap en Franz, zwagers van Peet, bij wie in februari 2013 ALS is geconstateerd). De opbrengst van Tour du ALS wordt volledig gebruikt voor onderzoek naar ALS.
Tijdens de visserijdagen kunt u bij "t Knip-uus" terecht voor informatie een kopje thee/koffie met wat lekkers en natuurlijk voor een donatie.
U kunt het sportieve duo J&F ook volgen op Facebook ('J&F op de fiets voor ALS' en op 'Wat ALS jij')
Dus ... bezoek de Visserijdagen in Bruinisse en ga even langs bij de ALS-stand voor een donatie en een praatje.

Trap ALS de wereld uit 2013
Rond 9:30 uur konden we de eerste Trap-gasten bij autobedrijf De Voogd (al sinds jaren onze hoofdsponsor) begroeten. De sfeer zat er meteen goed in door swingende muziek van Jazzit, geen onbekenden van ons. De deelnemers werden ontvangen met een speciaal ALS-tasje met inhoud en koffie met een bolus. Fruit kon men naar keuze nemen.
In het bonte gezelschap van patiënten, mantelzorgers, familie, nabestaanden en enthousiaste sporters mengden zich ook Karla Peijs (al sinds 2009 lid van het Comité van Aanbeveling) en Erik Nolet (directeur Stichting ALS Nederland). Erik Nolet benadrukte de noodzaak van fondsenwerving voor onderzoek naar ALS, en sprak daarom ook zijn dank uit naar alle vrijwilligers van ALSZeeland en speldde hen het oranje erespeldje van de Stichting op. Coördinator Jarien Sinke ontving tevens een eerste uitgave van het boek "Voor ik afscheid neem". Met warme woorden liet Karla Peijs blijken hoe betrokken zij is bij de aandoening ALS.
Als startsignaal moest het graffitikunstwerk van Alain Baleur er aan geloven. Al trappen dus geopend werkten Jan Willem, Erik en Jarien zich door het piepschuim; een niet mis te verstane verwijzing van het evenement.
Hoewel het zachtjes begon te regenen (het zou nog veel erger worden) en flink waaide, gingen de deelnemers met goede moed op pad. Men kon kiezen tussen wandelen (afstanden 5, 10, 15 of 20 km) en fietsen (20, 50 of 100 km). Gelukkig was er onderweg op meerdere plaatsen de gelegenheid om even uit te rusten en een drankje te nuttigen.
Op het moment dat de eerste wandelaars en fietsers alweer terugkwamen, begon om 12:00 de spinningmarathon. Naast de drie instructeurs hadden ongeveer 20 mensen aangegeven dat ze de pedalen van de spinningfietsen, met behulp van power-muziek, gedurende drie uren draaiende zouden houden.
De lunch bestond dit keer uit vers gebakken hamburgers. Zéker niet alleen vanwege het koude weer vonden deze warme lekkernijen gretig aftrek. Binnen waren nog twee kraampjes te bezoeken, de loterij en de kraam met allerlei spulletjes met een Zeeuws tintje. Beide kramen werden goed bezocht. Helaas was er niet veel animo voor de stoelmassage van Jolanda vd Marel.
Door middel van het inleveren van het adresdeel van de inschrijvingskaart na afloop van de tocht, deed men automatisch mee aan de verloting van de fiets. Om 16:00 verrichtte kandidaat-notaris Quirine Claas de trekking van het winnende lot voor de fiets: Pim Baarends uit Bergen op Zoom was de gelukkige.
Een prachtig beeldverslag van dit uitermate geslaagd evenement is gemaakt door twee amateurfotografen (Edwin Harpe en Jim Boender) en een beroepsfotograaf (Jan Bos) in het kader van maatschappelijk ondernemen.
ALSZeeland is bijzonder blij met de opkomst van ongeveer 350 deelnemers en de totale opbrengst van € 5.850. Wij hopen dat iedereen met een goed gevoel terugkijkt op deze lustrumeditie van "Trap".
ALSDank voor hun sponsoring noemen wij hier graag:

Vervroegde Wereld-ALS-dag in Goes
De dag voorafgaande aan W.A.D. (21 juni) was ALSZeeland op uitnodiging van het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis in Goes aanwezig met als doel extra aandacht te vragen voor ALS. Zowel personeel als (poliklinische) patiënten bezochten geïnteresseerd de infokraam. Een dergelijke dag is meestal erg afwisselend. Met de één hadden we een puur informatief gesprek en vervolgens vertelde een bezoeker een ontroerend ervaringsverhaal. 
Natuurlijk hebben we ook "Trap" van a.s. zaterdag gepromoot, want hoe meer deelnemers hoe mooier het lustrum. En ook waren we op zoek naar de 200e "liker" voor de Facebookpagina van ALSZeeland (we zijn er nog nét niet). 
De collectebus is door de bezoekers niet vergeten: € 31,25. Dank daarvoor!


Vrijdagmarkt Ter Reede

Zoals elke eerste vrijdag van de maand was er op 7 juni in zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen een ochtendmarkt; altijd een gezellige boel! Onze trouwe sponsor Notenexpress had weer voor een ruime keuze uiterst verse lekkernijen gezorgd. Natuurlijk konden er ook ALS-artikelen worden aangeschaft. De verkoop heeft € 36 opgebracht en in de collectebus vonden we ook nog eens € 13
Weer een stapje dichter bij het beoogde doel!


Nagekomen berichtje uit Tholen
Corrie Wouters: "Op zaterdag 23 maart hadden wij een Fancy Fair in Ten Anker in Tholen.
Ik heb daar mogen promoten voor de stichting ALS, die ik een warm hart toe draag, omdat in mijn nabije omgeving mensen zijn die deze ziekte hebben/hadden.
De opbrengst van de Fancy Fair gaat altijd naar een goed doel en dat was deze keer voor ALS. Alles bij elkaar: sponsoring, verkoop van promotie-artikelen en opbrengst was totaal € 250."
Dank je wel Corrie voor je enthousiaste inzet voor ALS; dankzij donaties als de jouwe kan het onderzoek voortgaan.


Start Open-water seizoen
Op zondag 2 juni start het ZeeZwemseizoen. (Een "voorproefje" is al door 10 dapperen genomen op 5 mei. Het water was 8,5 C!!!!) 
Elke zondag is het om 10:45 uur verzamelen op het Badstrand Boulevard Evertsen in Vlissingen. Er wordt gezwommen onder leiding van een zeer deskundige en ervaren trainer. Nieuwkomers worden begeleid. Er zijn geen kosten aan de trainingen verbonden. 
Doel is veel plezier in het zwemmen en (zwem-)conditie opbouwen voor de geplande zwemtochten in de zomer.  
Data:
24-jul; 19:00; Oostkapelle-Domburg; 4 km
31-jul; 19:00; Westkapelle-Zoutelande; 4 km
07-aug; 19:00; Dishoek-Zoutelande; 4 km
17-aug; 18:30; Zoutelande-Vlissingen; 7 km
21-aug; 19:00; Vlissingse Zee Zwem Race (3 afstanden)

Een deel van de opbrengst van de activiteiten van Stichting Zwemmen langs Walcheren komt ten goede aan St. ALS Nederland. In
fo:www.zwemmenlangswalcheren.nl


Open dag Taiji-school Chang Qing (Altijd Jong)

Bewegingsdocente Nel Hartevelt had, samen met haar cursisten, al een flink voortraject met verkoop van Taiji-DVD's achter de rug, toen op 27 april het ALS-project werd afgesloten. Omdat in de Chinese bewegingsleer veel gebruik gemaakt wordt van 8 bewegingen, had deze actie het motto: "geef kr8 door het bewegen met de 8" meegekregen.

Cursisten en belangstellenden konden op de open dag in en rond basisschool 't Geuzenest in Biervliet tegen klein bedrag deelnemen aan workshops Qigong, Taiji, waaier, stok, sabel, massage en Bailong Ball, die door vijf docenten werden verzorgd. 
Deze open dag bracht niet alleen heel veel publiek op de been, het heeft ook heel veel sponsorgeld opgebracht. De opbrengst van zowel de DVD-verkoop als de open dag (€ 1800!!!) komt geheel ten gunste aan het onderzoek naar ALS via het Prinses Beatrixfonds.
Een mooi initiatief en een prachtige prestatie. Gefeliciteerd!

 

Onvergetelijk familieweekend
De familie van Marlies Baarends is gezamenlijk een weekendje weggeweest en hebben daar als broers en zus met hun gezinnen een loterij gehouden waarvoor de opbrengst voor ALS bestemd was. Ook is de prijs voor de winnaar van het bowlen weer met opbod verkocht. 
Door alle activiteiten heeft dit familieweekend € 250 opgeleverd. Zo te horen van meerdere kanten dus een zeer geslaagd weekend. 
Marlies, gefeliciteerd met zo'n familie!!!

 

HGZ'se dag in Arnemuiden
Het bedrijf HGZ geveltechniek had op 6 april op 2 locaties in Arnemuiden allerlei activiteiten georganiseerd voor de 1e HGZ'se dag die in het kader stond van "investeren = profiteren". Naast allerlei informatiekraampjes en demonstraties rondom bouwen en bouwmaterialen was ALSZeeland als goed doel uitgenodigd om ook op deze dag aanwezig te zijn.  
HGZ had een bijzondere verrassing voor ons in petto: een helikoptervlucht. Al gauw waren twee enthousiaste passagiers gevonden, ALS-patiënt Cees Campfens en zijn zoon Reinout. Mede dankzij het mooie heldere weer was het voor beiden een geweldige ervaring. Na dit, voor ALSZeeland, hoogtepunt van de dag kwam de organisatie met nóg een verrassing: de dagopbrengst van de verkoop van koffie en thee
(€ 148,85) werd als donatie voor ALS aangeboden. Als klap op de vuurpijl kwam het buurbedrijf Lavoir projectinrichting met een aanbod van € 150 voor ALS.
Wat zíjn we blij met bedrijven die ons zo'n warm hart toedragen!!

 

Fancy fair in Ten Anker in Tholen

Op zaterdag 23 maart is er in verzorgingstehuis Ten Anker in Tholen een fancy fair gehouden. Corrie Wouters heeft hier hard haar best gedaan om sponsorgeld voor ALS bijeen te brengen. Zo te zien was de organisatie voorbereid op veel mensen en beloofde het een gezellige boel te worden!
Corrie zal, samen met een vriendin, op 21 juni 2013 (wereld ALS-dag) op de fiets van Tholen naar Vlissingen komen. Op de 22e, de lustrumeditie van "Trap ALS de wereld uit", zullen zij na het startsein weer per fiets naar Tholen vertrekken. Het doel van deze sportieve actie: al fietsend door Zeeland aandacht vragen voor ALS én natuurlijk geld ophalen voor hun actie.
Dus, als u op 21 of 22 juni twee dames in oranje T-shirt door midden Zeeland ziet fietsen ...

 

ALS jaardiner 2013
Men neme: 4 kokkerellende burgemeesters, 8 professionele koks en een "blik" vrijwilligers. Zet deze in het Kurhaus. Voeg 500 gasten toe en overgiet het geheel met een muzikale dressing van Candy Dulfer en Tim Knol. Garneer met Tim Sedee.
Naast deze "ingrediënten" maakten meer mensen de avond van 16 maart tot een heel bijzondere. Enkele ALS-patiënten lieten zien hoe zij, ondanks hun handicap, toch in staat zijn hun geliefde hobby zoals muziek en schrijven uit te oefenen. Werkelijk ontroerend!De Zeeuwse delegatie bestond uit 4 sponsors, een patiënte en haar man en 4 vrijwilligers van ALSZeeland. Het was mooi dit evenement gezamenlijk mee te kunnen maken.De totale opbrengst van het benefietdiner is echt fenomenaal: € 141.750!!!!
Dit diner was het eerste in een serie met als thema "ALS burgemeesters koken ...". De komende jaren zullen deze diners op meerdere plaatsen in Nederland plaatsvinden. (Wanneer zal Zeeland ...???)

 

Vrijdagmarkt Ter Reede
Zoals elke eerste vrijdag van de maand van 9:30 tot 12:00 uur was er op 1 maart ochtendmarkt in Ter Reede (Vlissingen). De notenkraam van ALSZeeland heeft daar inmiddels een vaste klantenkring. Naast diverse nootjes zijn er ook altijd handgemaakte kaarten, schilderijen en snuisterijtjes te koop. Na aftrek van de kosten kunnen we terugzien op een mooie dagopbrengst van ruim € 50. Wederom dank aan de Notenexpress!

 

Groot en goed nieuws
Sinds 1 januari 2013 heeft Stichting ALS Nederland een grote hoofdsponsor: Argos. Dit bedrijf is een van de snelstgroeiende oliemaatschappijen in Nederland. Meer informatie over dit bedrijf is te vinden op http://argosenergies.com/nl/
Op 9 februari had Stichting ALS Nederland een samenkomst voor vertegenwoordigers van de vrijwilligersteams in het Rotterdamse kantoor van Argos belegd. Met een prachtig uitzicht over de Rotterdamse haven konden we kennis maken met de nieuwe sponsor. Daarnaast werden we bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen de landelijke stichting en was er ruimschoots gelegenheid
de onderlinge contacten tussen de teams te versterken.

 

3e ALS Stap voor Stap de wereld uit
Áls ALSZeeland al twijfels had of er voldoende belangstelling voor de ALS-sponsorwandeltocht zou zijn, dan zijn die op 2 februari 2013 zeker weggenomen: bij de balie schreven ruim 300 deelnemers zich in, bijna een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Omdat "slechts" ongeveer 120 mensen zich hadden vooraangemeld, waren we niet voorbereid op zó'n grote opkomst en was op een gegeven moment o.a. de koek gewoon op. Gelukkig konden bijna alle, letterlijke, tekortkomingen snel worden opgelost.
Zoals de burgemeester van Goes, René Verhulst, vorig jaar al had beloofd, waren hij en zijn vrouw ook aanwezig. (Is het toeval dat de zon ging schijnen toen zij binnen kwamen?) Hoe graag zij ook deelgenomen hadden aan de tocht, ambtelijke verplichtingen verhinderden dat. Maar de belofte voor een herkansing bij de volgende editie is alweer gegeven...
De drie klappende ballonnen (voor elke "Stap"-editie één) fungeerden als startsignaal voor de vier verschillende tochten.
Om kosten te sparen, had de organisatie besloten dit jaar een proef te doen door de route enkel te pijlen en niet op papier mee te geven. Maar ... als een grapjas een pijl omdraait én er staat onverwacht een hek open ... (is de modder al van uw schoenen en kleding af?) Gelukkig wist iedereen uiteindelijk de Lindenhof weer te bereiken.
Door de lunch, mogelijk gemaakt door sponsoring van Lindenhof, bakkerij den Soeten Inval en groente- en fruitbedrijf De Winter, kon iedereen weer op krachten komen. (We zijn bijzonder blij met deze sponsors!!)
Nieuw dit jaar was de verkoop van zelfgemaakte kaarten, een initiatief dat ontstaan is ter ondersteuning van ALS van AtotZ, de internationale fietstocht van september 2012.
De overvolle loterijtafel, met zeer gevarieerde artikelen lokte velen. De verkoop van lootjes leverde een mooi aandeel in de totale opbrengst op:€442,60. We zijn blij dat weer heel wat Goese bedrijven wilden helpen "Stap" tot iets bijzonders te maken: Hema, DA drogist Fassaert, V&D, Café-Restaurant "Het Postkantoor", schoen- en sleutelservice Hillebrand, Ing, Sportpunt Zeeland, Duifhuizen, Bruna, De Rode Pilaren, Linolux "de Vlijt", de Edelzanger, Het Lederwarenhuis, DIO drogist Unique, Lunchcafé "Het Stadhuis", De Koperen Tuin. Hartelijk dank allemaal!
Het bedrijf Gardeslen orthopedie verdient ook zeker een bedankje voor de financiële ondersteuning.
Enkele deelnemers hebben gebruikgemaakt van de sponsorkaart en konden daardoor grote bedragen overhandigen. Maartje,Syl, Mia, Floortje, Charlotte, Ted en Sonja: complimenten voor jullie inzet!!
Één van de belangrijke momenten op de dag van een sponsortocht is het tellen van de opbrengst. We zijn heel dankbaar te kunnen melden dat dit evenement het onderzoek naar ALS met ruim € 4.100 kan ondersteunen.
Als laatste: "Hartelijk dank" aan alle enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers van ZWB, Revant en ALSZeeland. Het was weer een mooie samenwerking!
Het driedelige fotoverslag (van Jason) is te bekijken door klikken op Deel 1, Deel 2 of Deel 3.

Warm gebaar
Het was de wens van Sander van der Leek en zijn familie om bij zijn afscheidsbijeenkomst een collectebus voor ALS te plaatsen. De inhoud, € 247,50, zal besteed worden aan het broodnodige onderzoek om een behandeling voor ALS dichterbij te brengen.
Dank voor jullie warme gebaar!


Vrijdagmarkt in Ter Reede
1 februari is er tussen 10:00 en 12:00 weer een kleine, maar gezellige markt in zorgcentrum Ter Reede (Vredehoflaan 370 in Vlissingen). Er is ook weer een kraampje voor ALSZeeland. Zoals altijd hebben wij noten (afkomstig van onze sponsor "Notenexpres") en zelfgemaakte kaarten in het assortiment.


Spetterend begin van 2013 in Vlissingen
Stichting Zwemmen langs Walcheren heeft op 1 januari samen met de gemeente Vlissingen een geweldig vermaak op de boulevard georganiseerd. Ruim 500 mensen namen een (erg) frisse duik in de Westerschelde onder belangstelling van wel 1.500 toeschouwers. 
Tijdens dit spektakel is in ieder geval ruim € 110 via de collectebus binnengekomen. Een mooie financiële bodem voor het nieuwe jaar. 
Voor een (beeld-) verslag zie www.zwemmenlangswalcheren.nl