Oud en Nieuw
Op 31 december konden we het boekjaar 2015 sluiten met een mooi resultaat, ondanks dat we het ons zelf gestelde streefbedrag niet gehaald hebben. Toch is een kleine € 21.000 geen kleinigheid. Onze jaaropbrengst is klein naast grote evenementen als de Amsterdam City Swim en Tour du ALS, maar levert wel een continue stroom onderzoeksgeld op. Wij zijn erg trots op wat wij tot nog toe bereikt hebben.
Maar de teller staat niet lang op € 0, want op 1 januari is er de Vlissingse Nieuwjaarsduik vanaf het Badstrand, georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren. Ongeveer 900 mensen doken in bijna lente-achtige temperaturen het water in om het jaar fris te beginnen. 
Naast het verplichte inschrijfgeld voor de duik kon men een donatie doen voor ALS: zo kwam een mooi bedrag binnen € 279,30. En meteen is de donatieteller weer van het nulpunt af!Net als vorig jaar doneert Event-Safe hun opbrengst van het evenement aan ALS! Dit bedrag wordt binnenkort bekendgemaakt. Hartelijk dank aan alle organiserende partijen.


Chocoladeletter-actie
Dat de chocoladeletters weer lekker waren, bleek uit de gretige afname uit diverse hoeken. Een grote hoeveelheid werd besteld door een bewonersvereniging, een koor, personeel van twee revalidatiecentra en een heel grote familie. Zo konden we in 2015 ruim 350 letters verkopen, die samen een opbrengst van € 866 opleverden. 
Het is duidelijk dat dit een bijzonder goede en leuke manier is om ALS te steunen. We zullen deze actie in 2016 ook zeker weer starten. Helpt u dan ook (weer) mee om deze heerlijke letters in uw netwerk aan de man te brengen?


Kerstmarkten Ter Reede en Gasthuis
In één week tijd drie dagen Kerstmarkt draaien zou voor een geroutineerde marktkoopman geen moeite zijn, maar voor vrijwilligers van ALSZeeland is dat best een hele opgave. Toch kunnen we terugkijken op drie hele mooie dagen, waarvan er twee in Ter Reede in Vlissingen en een in het Gasthuis in Middelburg. Zoals gewoonlijk was er van alles te koop, van chocola tot wijn, van noten tot kerstartikelen, van geëtst glaswerk tot jam en alles daartussen.
Het is fantastisch om te zien hoe mensen op hun manier ALSZeeland willen steunen. Zo kwamen er mensen de mooiste, eigengemaakte kerstkaarten ter verkoop aanbieden en ook iemand met een hele serie speciaal voor ons geëtst glaswerk. Wij maken dankbaar gebruik van al dit soort sympathieke initiatieven; op deze manier kunnen wij een heel breed assortiment op onze kraam blijven aanbieden.
Van de opbrengst van de drie markten kunnen wij als stichting alleen maar blij worden: € 355,10!!
Hartelijk dank aan alle goede gevers en kopers.


Markt van Hoop ook dit jaar een succes
Hoewel de Markt van Hoop in Goes op 28 november 2015 minder druk bezocht was dan voorgaande jaren, was het toch een bijzonder gezellige en mooie markt. Zoveel verschillende goede doelen van over de gehele wereld, die met een enorme verscheidenheid aan artikelen probeerden geld bijeen te krijgen voor hun goede doel. Natuurlijk is niet alleen het geld belangrijk, maar ook de verhalen die over het goede doel verteld kunnen worden. Zo konden Lia, Jaap en David ook zeker hun verhaal kwijt over ALS. En naast mooie ontmoetingen hebben ze ook een prachtig bedrag kunnen overmaken naar de bankrekening van ALSZeeland: € 231,85.


Grote verrassing!
Dat Stichting Zwemmen langs Walcheren de ondersteuning van ALS in de statuten heeft staan is grandioos. Insiders weten wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van zeezwemtochten. Naast een heleboel administratie is een van de belangrijkste zaken de veiligheid; en aan deze veiligheid hangt een flinke prijskaart. Toch weet het bestuur elk jaar weer een flink bedrag voor ALS te reserveren. Dit jaar is besloten om van elke deelnemer aan de zwemtochten € 2 aan ALS te doneren. Dat kwam uit op het enorme bedrag van maar liefst € 1.225. Wat super, ontzettend bedankt!
Alle zwemmers en bestuurders een fantastisch nieuw zwemjaar.


Markt van Hoop
Al enkele jaren is ALSZeeland een van de vaste deelnemers aan deze enorme goededoelenmarkt in de Grote Kerk in Goes. Allerlei organisaties werkend aan goede doelen over de hele wereld zijn er te vinden. Dat betekent dat ook het assortiment heel divers is.De kraam van ALSZeeland is zelf ook enorm divers: van handgemaakte kerstkaarten via huisgemaakte jam tot gedoneerde wijn en chocoladeletters; en dan ook nog alles wat daartussen zit. Voor ieder wat wil dus! Mensen bleven dan ook met plezier voor de kraam staan en vonden vaak iets van hun gading. De opbrengst was er dan ook zeker naar: € 231,85.Een hartelijke dank aan "marktkooplui" Lia, Jaap en David.


Benefietconcert

Wat een mooie avond was het! Het shantykoor "Het Veerse Scheepstuig" heeft 21 november jl. belangeloos opgetreden om bij te dragen in de strijd tegen ALS. De 40 zangers en het muziekensemble onder leiding van dirigente Elena Berdnikova brachten met enthousiasme en muzikaliteit internationale zeemansliedjes ten gehore.

Burgemeester Verhulst (Lid van het Comité van Aanbeveling van ALSZeeland) heeft dit initiatief omarmd en was deze avond aanwezig. Dankzij de bijdrage van het shantykoor, de sponsoren en donaties heeft deze avond het fantastische bedrag van € 3.300 opgebracht.
Behalve zang was er deze avond een loterij met als hoofdprijs een fiets. De winnares (helemaal uit Groningen!!) van het winnende lot had de fiets niet nodig en liet de fiets per opbod verkopen. Dat leverde een blije eigenares én een mooi bedrag op.
Nog een verrassing kwam van het filmhuis van de PKN Hoeksteengemeente in Middelburg. Zij hadden onlangs de film "You’re not you" vertoond en de vrijwillige bijdrage hiervoor gedoneerd aan  ALSZeeland. Dit bedrag hebben wij deze avond in ontvangst mogen nemen.
En dan zijn er nog allerlei sponsors die ALS een warm hart toedragen en onkosten hebben vergoed of op een andere wijze een bijdrage hebben geleverd. Het is hartverwarmend. Hartelijk dank hiervoor. Deze opbrengst is een mooie bijdrage om ALS de wereld uit te helpen.


Haarlem-Santiago-Vlissingen
De pelgrimstocht van Jan en Theo Vink heeft een bijzonder groot bedrag voor ALS opgeleverd. Naast het overhandigen van de cheque van € 2.600 en dit welverdiende stukje in de huis-aan-huis-krant De Bode is het project geheel afgerond. Lees hier verder.

 

Fjällräven Classic
Van 7 tot 14 augustus 2015 liep Jos Priem deze 110 km lange trektocht in één van de mooiste gebieden van de wereld. Hij liep deze tocht met een paar doelen onder andere genieten van al het moois én sponsorgeld ophalen voor ALS. Of het eerste doel bereikt is kunt u in het reisverslag lezen. Het tweede doel is zéker behaald; Jos heeft € 2.081,50 bij elkaar gelopen.Klik hier voor het prachtige reisverslag.

 

Waterwandeltocht Oostkapelle
Zoals van S.W.O. te verwachten was, was de wandeltocht van 22 augustus weer bijzonder goed georganiseerd. Prachtige routes van diverse lengten, zo hier en daar rustposten en ook nog verzorging van de inwendige mens. Hoewel het heel erg warm was zijn er 187 deelnemers op deze tocht afgekomen, om na afloop van deze sportieve activiteit voldaan huiswaarts te gaan.
De volledige opbrengst (€ 531) van de tocht is ter beschikking gesteld aan ALSZeeland.
Rinus en andere leden van SWO, wij waarderen het bijzonder dat jullie deze tocht opdragen aan ALS. Door jullie tochten komt een behandeling voor ALS dichterbij.

 

Vlissingen Maritiem
In het kader van Vlissingen Maritiem stond op 28, 29 en 30 augustus het hele Vlissingse Scheldeterrein in het teken van zee, schepen en scheepvaart. Van alles was er te doen en te zien, voor ieder wat wils. Naast alle attracties waren er ook vele goede doelen uitgenodigd aanwezig te zijn. Op een mooi plekje in de Machinefabriek in Vlissingen was de marktkraam van ALSZeeland te vinden.
Alle dagen was het druk, ontzettend druk soms. Velen bleven even kijken, informatie vragen, een donatie doen of wat kopen. De voorraad zelfgemaakte artikelen is enorm geslonken en zal aangevuld moeten worden voor komende markten. (Er staat de vrijwilligers wat te doen...)
In het totaal heeft dit maritieme evenement ALSZeeland bijna € 550 opgeleverd. We zijn er bijzonder blij mee en hopen een volgend evenement weer aanwezig te zijn.

 

"ALS ontdekt Schouwen"
In de maanden juli en augustus zijn er 3 fietstochten over Schouwen geweest vanaf camping Zonnedorp in Renesse. Jammer genoeg heeft het weer behoorlijk roet in het eten gegooid: regen, wind (tot kracht "stormachtig") en waarschuwingen voor code oranje. Tja, daar kun je als organisatie niet tegen op. Natuurlijk waren we blij met de deelnemers die er wél waren.
Hoe dan ook hebben we een aantal keer het verhaal over ALS kunnen vertellen. En zelfs kwamen mensen zich aan de inschrijftafel verontschuldigen dat ze vanwege het weer niet meededen. In veel gevallen leidde dat tot een spontane donatie, en zelfs werd de routebeschrijving gekocht door mensen die de tocht op een ander moment, met beter weer, willen gaan fietsen.
De winnaar van de prijsvraag heeft inmiddels bericht gekregen.
Ondanks de tegenvallende opkomst kunnen wij toch ruim € 150 bijschrijven voor het onderzoek naar ALS. Hierbij zit ook het bedrag van de collectebus, die in augustus bij Pannenkoekenmolen De Graanmolen in Burgh-Haamstede een maand heeft gestaan.
Al met al een beetje teleurstelling. De organisatie zal zich beraden over de toekomst van deze actie.

 

Pelgrimstocht naar Santiago voltooid
ALSZeeland-vrijwilliger Jan Vink en zijn broer Theo hebben in augustus hun enorme uitdaging van ruim 2.500 km voltooid. Inmiddels zijn de ongeveer 250 gesponsorde verrassingskaarten bezorgd. Het kan niet anders dan een geweldig bedrag (het precieze bedrag wordt later bekend gemaakt) opleveren voor het onderzoek naar ALS. Lees hier verder.

 

Zomermarkt in Ter Reede
Het was een ware ZOMERmarkt een Ter Reede, die 24e juni met temperaturen van rond de 30°. Het is altijd een vrolijke boel, die zomermarkt. Er is van alles te doen en te kijken. Het hele Atrium en de tuin staan vol met kraampjes. Een aantal voor hobbyisten, sommige voor "gewone" markt kooplui en diverse voor goede doelen, lokaal of verder weg. En iedereen probeert zijn of haar goederen aan de man te brengen. Traditiegetrouw was er ook ringrijden op het parkeerterrein.
Natuurlijk staan we er niet alleen voor de gezelligheid. Het is ook onze bedoeling om sponsorgeld voor ALS bijeen te krijgen. Dat is ook zeker gelukt. De opbrengst van deze zomermarkt was € 70,65!

 

"Trap ALS de wereld uit", 2015
Voor het eerst sinds vele jaren kon "Trap" met mooi weer gereden worden; een verademing voor velen. In het totaal hebben 120 deelnemers meegedaan met deze speciale editie, waarbij op twee verschillende locaties gestart kon worden. Beide locaties waren nieuw: mini camping 't Schaepeweitje in Biggekerke en De Stenge in Heinkenszand. Hoewel er heel wat inmiddels trouwe deelnemers waren, waren er toch ook nieuwe gezichten te zien.
Na het startsein van wethouder René Molenaar van Veere, kon men aan de tocht beginnen. Zowel voor wandelaars als fietsers op beide locaties waren mooie tochten uitgezet, die gelukkig zonder problemen gereden en gewandeld zijn.
Na afloop stond de donatieteller op ruim € 2.500 ... een prachtig bedrag!
Dank aan alle goede gevers, grote en kleine sponsors. Door uw bijdrage kunnen wetenschappers weer een een aantal stappen zetten in de richting van een oplossing voor ALS.Met name de volgende bedrijven willen wij hier graag noemen:
Mini-camping 't Schaepeweitje in Biggekerke, De Stenge in Heinkenszand, Minicamping "Zeeuws Knopje" in Aagtekerke, Camping Oranjezon in Vrouwenpolder, Camping de Veerhoeve in Wolphaartsdijk, B&B Op t Hof Olmenstein in Kloetinge, Café ‘t Veerhuis in Yerseke, Bliek Meesterbakkers, Boomgaardwinkel Serier in Koudekerke, Biedon MTB tochten, De Notariswinkel, Café de Goede Verwachting, Minnaar Wielersport.

 

Vrijdagmarkt in Ter Reede
Zoals elke eerste vrijdag van de maand, was het ook op 5 juni weer markt in het Atrium van Ter Reede. Het is bijzonder leuk om hier te kunnen staan. De bewoners van Ter Reede weten duidelijk de weg naar ons te vinden. Het is een mooie manier om mensen die niet meer zelfstandig naar de gewone markt kunnen toch de gelegenheid te bieden rond te snuffelen bij de kraampjes.
Ook voor ALS is het goed; ook al zijn het geen "wereldbedragen", er is toch een constante stroom van donatiegeld. We zijn hier enorm blij mee. Deze keer bracht de markt € 48 op.

 

Lentemarktje
Vrijdag 8 mei een primeur in woonzorgcentrum Theo van Doesburgcentrum Vlissingen: voor het eerst een lentemarkt. Het was maar een klein marktje met 2 verkoopkramen, maar wel erg gezellig en voor de bewoners en aanwezige vrijwilligers weer eens iets anders. Het werd gewaardeerd: vele kijkers en geïnteresseerden, maar ook zéker kopers. Aan het einde van de middag telde de kas € 40,25!!!

 

 

Donatie GroeneLijn opleidingen
In 2014 zijn de eerste contacten gelegd tussen GroeneLijn opleidingen en ALSZeeland om een ALS-symposium te organiseren. Al tijdens de voorbereidingen liet GroeneLijn al weten een deel van de inschrijfkosten als sponsorgeld te willen doneren.
Zo kwamen tegelijkertijd 2 van de doelen van ALSZeeland tot verwezenlijking: enerzijds het vermeerderen van kennis bij (aanstaande) professionals en anderzijds het bijeen halen van geld voor wetenschappelijk onderzoek.
Nadat alle administratieve en financiële zaken afgerond waren, heeft GroeneLijn laten weten € 520 gedoneerd te hebben.
Onze hartelijke dank voor zowel het symposium als de mooie donatie!Lentemarkt Ter Reede

Het was de bedoeling dat de vrijdagmarkt van 1 mei geen gewone maandmarkt was, maar een grootsere lentemarkt. Helaas waren er op een of andere manier geen aankondigingen in de huis-aan-huisbladen verschenen, dus was er niet heel erg veel bezoek. Toch was het weer een gezellige boel in het Atrium en verliep de verkoop heel behoorlijk. De netto"winst" voor ALS kwam uit op € 56,85.


Seniorenwandelen
Tijdens de Nationale Sportweek, van 20 t/m 26 april 2015, heeft de groep seniorenwandelaars samen met SMWO de 2-wekelijkse 5 km tocht in het teken van ALS gezet. ALSZeeland is uitgenodigd om aanwezig te zijn en mee te lopen.
Het was een prachtige tocht, uitgezet door Annelies Peijen, met prima wandelweer. De 23 deelnemers brachten € 60 voor ALS bij elkaar. Dank je wel dames en heren wandelaars.Zeeuws Bedrijf
Een dag voor de televisie opname werd de voorzitter van ALSZeeland gebeld door CTV Zeeland of het mogelijk was deel te nemen aan het tafelgesprek Zeeuws Bedrijf. Natuurlijk werd deze kans met 2 handen aangegrepen.
Zo zat Jarien Sinke op 27 januari 2015 in de studio aan tafel bij Ramona van Zweden. Naast een drietal bedrijven wordt bij dit programma altijd ook een goede-doelen-stichting uitgenodigd.
Het filmpje is meerdere keren herhaald. Mocht u het gemist hebben, dan kunt u het hier terugzien. (ongeveer vanaf 7:25)


Gastlessen Scalda Goes
In de maand april is Jarien Sinke, voorzitter van St ALSZeeland, oudverpleegkundige en PSMA-patiënte, gevraagd een aantal gastlessen voor leerling-verzorgenden te geven. Het doel van deze lessen is dat de aanstaande professionals inzicht konden krijgen wat ALS (en PLS en PSMA) is en welke impact de ziekte heeft op de persoon in kwestie en zijn of haar omgeving. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de steeds intensiever en complexer wordende zorg gedurende het ziekteproces. Boekjes met informatie over ALS en dagboekfragmenten van een ALS-patiënte vonden gretig aftrek. De verkoop ervan bracht € 108,70 voor ALSZeeland op.
Van hieruit wensen wij de studenten veel succes met hun opleiding en hopen dat de informatie nuttig voor de praktijk blijkt te zijn.


Rabo Clubkas Campagne 2015
De oproep aan de klanten van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland om in de periode van 2 t/m 14 april te stemmen op St ALSZeeland heeft een mooi resultaat opgeleverd. Met 113 stemmen stonden we op de 130e plaats. Dat leverde € 325,01 op. Een fraai bedrag, waar we erg blij mee zijn. Onze dank aan alle stemmers.


Vrijdagmarkt Ter Reede
Zomaar een paar uurtjes markt in Ter Reede op 3 april met van allerlei spullen leverde toch weer € 55 op. We zijn blij dat we vaste gast in Ter Reede mogen zijn.


ALS symposium Goes

Op 31 maart vond het ALS symposium met als thema "multidisciplinaire zorg aan de patiënt met ALS in Goes plaats. Dit symposium was georganiseerd door scholingsbureau GroeneLijn in samenwerking met ALSZeeland.
De verschillende sprekers op dit symposium benaderden elk hun eigen deskundigheid die noodzakelijk is bij ALS. De dagvoorzitter, Helge Prinse, sprak alle onderdelen aan elkaar en leidde ook enkele interviews.
Er waren meerdere disciplines aanwezig onder de ongeveer 65 deelnemers.
Tijdens de pauzes  konden de deelnemers kennismaken met diverse hulpmiddelen. Ook ALSZeeland had een stand met verschillende boekjes en brochures. De verkoop hiervan bracht € 37,50 op.


ALS wandeltocht Nisse
ALSZeeland heeft het "cadeautje" gekregen dat er een al langer bestaande wandeltocht vanuit Nisse geen doorgang meer kon vinden omdat er geen organiserend team meer voor was. Jaap de Looff en Wilma Dingemanse hebben

dit meteen opgepakt en de datum 21 maart 2015 vastgezet voor een ALSZeeland wandeltocht.
Hun inspanningen werden beloond want er kwamen ongeveer 235 (!) deelnemers. Jammer genoeg was het weer niet je-dat, maar iedereen heeft kunnen genieten van prachtige tochten van verschillende afstanden.
Het heeft ons diep geraakt dat er een familie was die de dag ervoor afscheid van hun aan ALS overleden vrouw en moeder had moeten nemen. Met deze familie in gedachten zullen wij doorgaan in onze strijd tegen ALS.
De wandeltocht (inschrijfgeld, donaties en loterij) bracht € 848,50 op.
Enkele foto's vindt u hier.


Goede doelen markt in De Herberg
De Herberg is een open ontmoetingsruimte van de PKN Vlissingen. De activiteitencommissie van deze Herberg organiseert elke maand een extra aandachttrekker. Zaterdag 21 maart was een (kleine) goede doelen markt gepland. Henk de Jonge heeft ALSZeeland vertegenwoordigd en verkocht van alles, waaronder zijn "geesteskind" de ALSZeeland-chocolade in de vorm van paaseitjes. Hij heeft die dag € 47 voor ALS binnen gehaald. Een heel mooi bedrag voor zo'n kleine markt!!!


Muziek in Hof van Eede
Op zaterdag 14 maart was er een zeer geslaagd benefietconcert ten gunste van ALS. De muzikale talenten Cindy & Willy, Vwoajoe en de Willy & Friendsband zorg dan afwisselend voor gouwe-ouwen, meezingers, swingmuziek, zwijmmelliedjes en meedeiners. Enkelen uit het publiek waagden zelfs een dansje.
Het was het tweede benefiet optreden van de bands: op 22 november was in St Kruis een gelijk concert waarvan de opbrengst naar het KWF ging.
Dat het publiek het optreden waardeerden was overduidelijk. het was bijzonder gezellig en er klonk veelvuldig applaus en men deed een forse vrijwillige duit in de bus, in het totaal € 643,61!!!
Willy, Cindy en alle anderen, dank jullie wel voor het initiatief en de ontzettend gezellige avond.
Voor een impressie van de band, zie https://www.youtube.com/watch


Vrijdagmarkt Ter Reede
Het kraampje van ALSZeeland was op 6 maart weer te vinden op de maandmarkt in Ter Reede. Hoewel het niet erg druk was, konden we na afloop toch nog € 25 opbrengst tellen.


5e ALS Stap voor Stap de wereld uit
Op een fraaie 6 februari 2015 kon de lustrumeditie van ons wandelevenement gevierd worden. En het wérd ook echt vieren! Ruim 300 mensen waren naar Revant (locatie Lindenhof, Goes) gekomen om aan een van de vier uitgezette tochten deel te nemen. Zodra de deuren opengingen was er koffie of thee, verzorgd door Janet en Paul, vaste krachten van Revant, die altijd in de keuken als vrijwilliger bij Stap te vinden zijn. Chapeau!!
Speciaal voor deze feestelijke editie was directeur Gorrit Jan Blonk (ALS Nederland) gekomen om met eigen ogen te zien hoe een Zeeuws evenement eruit ziet. Zijn woorden "...ik ben onder de indruk van zo'n grote happening met zoveel deelnemers..." geven wel aan hoe blij verrast hij was met dit jaarlijks terugkerende evenement.Het startsein werd ook nu weer gegeven door burgemeester René Verhulst, die trots is dat Stap in "zijn"stad plaatsvindt. Wij hopen van harte dat hij zijn "aanwezighidslustrum" bij Stap in 2016 komt vieren.
De wandelaars  gingen op pad met routekaart, koek en drinken. Mooie routes waren uitgezet met gezellige rustplaatsen. In 't Hof Olmenstein stond er koffie met vers gebakken muffins te wachten op hongerige wandelaars. Ook in de Geerteskerk in Kloetinge was het gezellig uitpuffen. En ergens, zomaar op een landweggetje, was er nog een verrassingspost met bouillon.
Zoals gewoonlijk had de loterij grote aantrekkingskracht. Gelukkig zijn er steeds weer heel veel sponsors die grote, mooie, leuke en lekkere dingen ter beschikking stellen. Grote dank daarvoor!!! 
Na afloop van de tocht kon de balans worden opgemaakt: het ongelooflijke bedrag van € 3.318,50. Wat zijn we hier blij mee ... het geeft de organisatie weer de spirit om een volgende editie te gaan voorbereiden.


Vrijdagmarkt Ter Reede
Ondanks dat Jopie en Cor zich enorm hadden ingespannen om een mooie en gevarieerde voorraad zelfgemaakte spulletjes op de kraam uit te kunnen stallen, kwam er op 5 februari 2015 maar bar weinig publiek. Gelukkig kwamen er nog wel wat vaste gasten nootjes halen. Zo hadden we dan toch nog een opbrengst van € 25. En daar zijn we ook gewoon héél blij mee!


Nieuwjaarsduik Vlissingen
Het is voor Stichting Zwemmen langs Walcheren zachtjesaan routine geworden, die Vlissingse Nieuwjaarsduik. 1 januari 2015 was het voor de derde keer dat ZLW zijn schouders daar onder zette. Natuurlijk is het fenomeen "nieuwjaarsduik" al veel langer bekend, maar sinds 2012 is er toch zeker een groei in deelnemers te zien. Het geschatte aantal deelnemers is dit jaar 1.000! 
Met de hulp van de Reddingsbrigade, Event Safe en de vele vrijwilligers van ZLW werd het een vrolijk en veilig evenement. Dankzij sponsoring van Schinkel de Weerd was de verzekering goed geregeld; horecabedrijf BLVD verzorgde de warme chocolademelk; de Vlissingse Ondernemers Combinatie (VOC) doneerde voor organisatiekosten; Zeeland Sport en Leisure gaf ondersteuning bij de PR.
Hier een bijzonder woord van dank aan het adres van Event Safe, die hun vergoeding volledig doneerde aan ALSZeeland. Wat een enorm sympathiek gebaar!
Zeker om niet te vergeten: de collectebus bevatte € 83 aan giften. Dank daarvoor!!!